Kursus

Korrekt momentbespænding

Hvornår ved du, om en bolt er under- eller overspændt? Hvordan fastsættes det korrekte moment? Har friktion og valg af fedt betydning? Du lærer alt, hvad der er værd at vide for at kunne spænde bolte korrekt efter moment.

Når bolte skal spændes efter moment, er det vigtigt at have viden om, hvilke faktorer der skal være på plads for at undgå at underspænde eller overspænde bolten. En bolt, der ikke er korrekt spændt efter moment, kan have store konsekvenser.

Hydraulisk momentbespænding af bolte er stadig den praksis, der anvendes langt de fleste steder, når vi taler momentbespænding over XXX Nm. Momentbespænding er den samme, uanset om det er hydraulisk momentbespænding eller er med elektriske/akku-drevne nutrunnere, dog er der nogle forholdsregler og principper, der skal overholdes.

Vi underviser kunder og samarbejdspartnere i korrekt momentbespænding, fordi vi ved, hvor store konsekvenser det kan have, hvis en bolt enten er underspændt eller overspændt.

Kurset er en kombination af teori og praktisk træning, så vi sikrer både forståelse for mekanismerne bag, og hvorfor der skal tages de fornødne forholdsregler, ligesom det er vigtigt at få indøvet selve momentbespændingen rent praktisk.

Kurset kan afholdes både på dansk og engelsk.

Se kursusdatoer nedenunder.

Kursusindhold

Vi underviser i følgende i forbindelse med korrekt momentbespænding

Momentbespænding både med vridenøgler/momentnøgler og tensioner/strækmetoden – fordele og ulemper ved begge metoder
Basisteori om momentbespænding
Generel viden om bolte, gevind og kvaliteten af disse
Hvad betyder stresspåvirkning af bolten og hvad er konsekvensen
Gennemgang af udmåling af forspænding
Teorien og gennemgang af selve bespændingsprocessen og fastsættelse af korrekt moment
Hvilken betydning har friktion, og hvordan håndteres den
Korrekt fedt til den specifikke momentbespænding
Praktisk træning i momentbespænding.

Kursuskalender

Datoer for næste kursus for korrekt momentbespænding

Kommer snart

Hvis der ikke lige er en dato, der passer dig og dit team, så kontakt os, vi skræddersyr et kursus, der passer til din kalender og det team, der skal uddannes

Send forespørgsel på kursus

Erfaren rådgivning og branchens bedste specialværktøj

Specialværktøj, værktøjsløsninger, generatorer og nødstrømsanlæg er vores spidskompetence. Vi er eksperter i værktøj til momentbespænding, løfteværktøj, flangeværktøj, generatorer og frigørelsesværktøj, som vi både sælger, servicerer og lejer ud.

Vi ved, hvor vigtigt det er for vores kunder, at udstyret er velfungerende og tilgængeligt, når det skal anvendes. Derfor tilbyder vi en lang række serviceydelser, ligesom vi også tilbyder at håndtere og opbevare værktøj. Vi har et af landets største lagre og kan derfor i langt de fleste tilfælde levere stort set alt standardværktøj fra dag til dag. Vores store team af specialister kalibrerer, servicerer og reparerer værktøj hos dig på dit site eller på vores eget værksted.

Kontakt en af vores konsulenter og hør, hvordan vi kan hjælpe dig med værktøjsløsninger til momentbespænding, flangehåndtering, løfteopgaver eller nødstrømsgeneratorer.